Tillbaka

Intresset för vårt svampbord alldeles i entrén på ICA Maxi var mycket stort. Yngre och äldre och barn ställde frågor i en aldrig sinande ström. Det kändes riktigt bra att försöka svara på alla frågor. Vi hade lagt de giftiga svamparna längst till vänster och sedan alltmer ätliga åt höger och även satt ut namnen på svamparna. Många ville se trattkantareller och blodriskan efterfrågades också ofta. Magnus Källberg i svampklubbens gula tröja framför svampbordet och Vuokko Svensson och Ina Wallquist bakom bordet.

Eric Svensson i farten igen och demonstrerar svamp för intresserade åhörare. Till höger om Eric står Vuokko Svensson som också svarade på frågor från våra besökare.

Ulla Hodges kom med en välfylld korg och fyllde på med fina svampar och svarade sedan på besökarnas frågor.

Vi bjöd även på wokad svamp. Christina och Olle Ståhl rör i grytan och kryddar. Först var det en blandning av olika vilda svampar, bl.a. Karljohan och rimskivling och sedan lagades det till champinjoner. Ina Wallquist nedan förbereder svampen för woken.

Vi hade nytta av vår fina skärmutställning som presenterar klubbens verksamhet. Och svampar i korgar passade både till dekoration och för barn att titta på.


Bilderna på denna sida är tagna av Anna-Lena Persson.