Aktivitet för hela familjen i Trädgårdsföreningen

Vi tar naturen till parken. Det finns så mycket spännande som händer i naturen och vi välkomnar till en upplevelsedag i Trädgårdsföreningen. Åtta föreningar ordnar tillsammans en aktivitetsslinga där det finns chans att upptäcka, lära, inspireras och testa dina kunskaper om djur och natur.

Ladda ner appen Tipsrundan så kan du testa dina kunskaper om djur och natur och du kan se kartan med alla olika stationer i parken. Frågorna finns också vid stationerna om du hellre deltar analogt. För alla som deltar kommer vi att skänka pengar till Naturarvet som köper och skyddar gammelskogar från avverkning.

Gå vår tur i parken och lär dig om att göra upp eld och laga mat i naturen, leta spår efter djurspår, skapa hem för bin och humlor, gissa vilka svampar som går att äta, plantera frön och mycket annat.

Aktiviteterna anordnas av Linköpings naturföreningar i samverkan för att uppmärksamma Biologiska Mångfaldens dag. Deltar gör: Naturskyddsföreningen, Linköpings Svampklubb, Linköpings Fågelklubb, Friluftsfrämjandet Linköping, Föreningen Linköpings Ekopark, Linköpings Biodlareförening, Östergötlands Naturalhistoriska förening samt Svenska Rovdjursföreningen.

 

Tidigare under veckan, mellan 21–26 maj, ordnas många aktiviteter i Linköping och några i Norrköping med bland annat temat biologisk mångfald och ett mer hållbart samhälle, SPIRA - en grön kulturvecka. Hela programmet finns på Naturcentrums hemsida:

https://linkopingsnaturcentrum.se/spira/